Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  27/07/2021
Data da última atualização:  14/01/2022
Autoria:  DOSSA, A. A.
Afiliação:  ALVARO AUGUSTO DOSSA, University of Northampton.
Título:  Wheat supply chain: a comparative study of sustainability issues concerning Brazil and the United Kingdom through Circular Economy lenses.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  2021.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese (Doutorado em Philosophy) - University of Northampton. Orientador: Embrapa Trigo
Conteúdo:  Wheat is one of the most important staple crops globally. It covers more planted area than any other grain and is the most traded major cereal. Therefore, by improving the sustainability of wheat food supply chains, all sustainability aspects are enhanced. One of the most prominent schools of thought regarding sustainability is the Circular Economy (CE). Despite previous works addressing the adoption of CE practices in supply chains ? no previous research addressed how transactions between actors in those supply chains influence the adoption of CE practices. The goals of the CE are to overcome the predominant take-make-dispose model of the contemporary economy favouring a restorative and regenerative system. This thesis differed from past research by analysing a long food supply chain, that is, a supply chain with several links from farmers to market. Furthermore, it focuses on the role that transactions between organisations in the supply chain have in the adoption and diffusion influencers of CE practices. To accomplish this, Transaction Cost Economics (TCE) was used as the supporting theoretical body to the discussions of the transactions between the organisations in the supply chain. The unit of analysis were wheat food supply chains in Brazil and the UK. This research is classified as a qualitative and comparative case study. The investigation identified that all of the CE practices found in the literature with application in the agri-food context were present in the su... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agro-industrial supply; Cereal production; Circular Economy; Sustainability.
Thesagro:  Cereal.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224663/1/Tese-Doutorado-Alvaro-Augusto-Dossa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT45185 - 1UPCTS - DDTS 1407
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  21/01/2008
Data da última atualização:  14/09/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SILVA, J. de S.; BALSADI, O. V.; SOUSA, I. S. F. de; GUEDES, V. G. F.
Afiliação:  José de Sousa Silva, Embrapa Algodão; Otavio Valentim Balsadi, Embrapa Sede; Ivan Sergio Freire de Sousa, Embrapa Sede; Vicente Galileu Ferreira Guedes, Embrapa Sede.
Título:  A pesquisa agropecuária e o futuro da agricultura familiar.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: SOUSA, I. S. F. de. Agricultura familiar na dinâmica da Pesquisa Agropecuária. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2006.
Páginas:  p.397-407
ISBN:  85-7383-379-3
Idioma:  Português
Thesagro:  Pesquisa Agrícola.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/276327/1/A-pesquisa-agropecuaria-e-o-futuro.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA20226 - 1UPCPL - --338.16S725a
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional